torsdag 21 november 2019

Färskpasta kantarell och ricotta med brynt smör och hasselnötter

När man är sugen på något riktigt smarrigt men har lite tid. Den här pasta-rätten är busenkel och snabblagad och resultatet är lyxigt gott.

Grunden är färdigköpt färskpasta med kantareller och ricotta. Vi använde oss av ICA Selections Cappellacci som vi tycker är jättegod.

I glaset njöt vi en god italienare och vintips hittar ni nedan.


Färskpasta med kantarell och ricotta

Blandad svamp (vi använde kantarell, skogschampinjon och shitakte)
Smör
Rostade och skalade hasselnötter
Färsk ruccola
Parmesan
Flingsalt
Svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Rensa svampen och stek den i smör, salta och peppra och ställ åt sidan.
Dela hasselnötterna i mindre bitar, en del får gärna vara bara halverade.
Smält smöret i en kastrull och lägg i nötterna. Låt det nu bryna ordentligt så att smöret blir brunt (men inte bränt) och får en gyllenbrun färg. Rör om under tiden.

Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Blanda i den smörstekta svampen.
Skeda över det brynta smöret och hasselnötterna.
Krydda med salt och peppar.
Riv över ordentligt med parmesan.
Toppa med ruccola
Njut!


Vintips
Italienaren Borgogno Langhe Rosso (70384 är ett prisvärt vin jag tipsat om tidigare. Kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, kanel, blåbär och vanilj. Kostar endast 109:-


Vill man steppa upp några kronor tycker jag man kan testa Borgogno Barbera d'Alba (74201). Fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, örter, viol och salvia. Pris 169:-




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar