måndag 27 maj 2019

Grillad entrecote med parmesanpotatis, ramslökssmör och sparris

Enkla, men ack så goda smaker som gifter sig perfekt. Sommarmat när den är som bäst.


4 pers

4 skivor entrecote grillas på grillen eller i grillpanna och låt vila 10 minuter före servering

Ramslökssmör
150 gram smör
Ett par blad fryst eller färsk ramslök
1 msk citronsaft
Finhackad persilja
Svartpeppar

Lägg rumsvarmt smör i en skål och tillsätt hackad ramslök. Blanda i citronsaft. Salta efter behag och vrid några varv med pepparkvarnen. Rulla ihop till en rulle i gladpack som får vila i kylen till servering.

Parmesanpotatis
800 gram potatis
1/2 dl olivolja
Färsk rosmarin
1 1/2 dl parmesanost
Flingsalt
Svartpeppar

Skala potatisen och skiva i cirka 2-3 mm tjocka skivor.
Pensla en ugnssäker form med lite olivolja och lägg i potatisskivorna lite omlott. Häll på resten av olivoljan och joxa runt lite.
Krydda med flingsalt och svartpeppar och lägg på några kvistar rosmarin.
Baka potatisen på 200 grader i cirka 20 minuter.
Ta ut och strö över parmesanosten och sätt in i ytterligare cirka 5 minuter tills osten fått en fin färg.

Servera med lättkokt sparris
Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Lägg i färsk sparris och låt koka 1-2 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar