lördag 9 juli 2016

Rabarbersaft

Finns det något godare än hemgjord saft? Idag gjorde jag rabarbersaft, så otroligt enkelt och gott. Det här receptet ger cirka 1 1/2 liter saft. Den håller sig inte så länge i kylskåpet, så frys in i plastflaskor om du inte dricker den inom en-två veckor. Risken är dock inte så stor för den här är otroligt vacker och läskande!



600-700 gram rabarber
12 dl vatten
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vattnet och låt koka i 15 minuter. Rör inte rabarbern under tiden den kokar (då blir saften grumlig).

Sila av rabarberbitarna och häll tillbaka den klara saften i kastrullen. Häll i socker, vaniljsocker och den pressade saften av citronen.

Låt koka upp igen och dra sedan kastrullen från plattan och låt svalna.

Häll upp på väl rengjord flaska, ställ in i kylen. Späd med 1*3 (eller efter eget tycke och smak). Häll gärna i några isbitar och en kvist mynta eller citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar