måndag 6 juli 2015

Ugnsrostad fänkål med parmesan

Sommar och grilltider och vi vill ha enkla, goda tillbehör som inte kräver så mycket tid och jobb. Till den grillade lammfilén med vitlökssmör testade vi ugnsrostad fänkål med parmesan och det var en riktig hit! Välj inte alltför stor fänkål - då är den oftast mjällare och godare i smaken. Och släng för guds skull inte fänkålsdillen! Den är superfin till garnering och passar även bra i sallader. Denna rätt passar utmärkt både till kött och fisk.



4 personer

3-4 fänkål beroende på storlek och om ni har andra tillbehör
Olivolja av god kvalitet
Flingsalt
Svartpeppar
Drygt 1 dl riven parmesan

Skär av dillen och spara till garnering. Skär därefter varje fänkål i 4 klyftor och plocka bort den hårda mittdelen.
Lägg klyftorna i en oljad och ugnssäker form. Ringla över mer olivolja och salta och peppra.
Ställ in fänkålen i ugnen på 225 grader. Baka i cirka 15-20 minuter beroende på storlek.
Ta ut och strö över riven parmesan. Höj ugnsvärmen till 250 grader och baka vidare i cirka 10 minuter tills osten smält och fått en gyllene fär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar