onsdag 6 maj 2015

Pasta med chili- och vitlöksfrästa räkor

Perfekt pastarätt när man inte vill tillbringa kvällen i köket. Den här goda pastarätten svänger du ihop på ett litet kick. Härliga dofter av vitlök och chili sprider sig i köket medan du korkar upp en flaska vitt. Prova gärna ett vin gjort på druvan Chenin Blanc eller varför inte Sauvignon Blanc, alltid gott och krispigt till skaldjur!



4 pers

2 vitlöksklyftor
1-2 röda chili
400-500 gram stora räkor
2 dl vitt vin
6 soltorkade tomater
1 citron
Ruccola
Olivolja
Salt, svartpeppar
Spagetti av god kvalitet

1. Skala räkorna.
2. Hacka chili och skär soltorkade tomater i små bitar.
3. Riv citronskalet.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och pressa i vitlök och hackad chili. 
5. Tillsätt räkorna när vitlöken börjar lite färg. Låt fräsa en liten stund.
6. Häll i vinet och soltorkade tomater.
7. Koka pastan under tiden och häll sedan av vattnet. Pressa i lite citronsaft.
8. Lägg upp på tallrikar, häll över räkblsndningen och toppa med ruccola och det rivna citronskalet.

Vintips

Prova gärna ett vin gjort på druvan Chenin Blanc till denna rätt. Det är en "bred" druva som passar till mycket, speciellt till lite kryddiga rätter. Sydafrikanska Bellingham (2051) är prisvärt, fylligt och smakrikt. Vinet är torrt, har mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av päron, tropisk frukt, bivax och grapefrukt.
Passade alldeles utmärkt!

Jag kan även rekommendera ett Sauvignon Blanc vin. Alltid gott och krispigt till skaldjur. Sydafrikanska Nettlingshof (28006) är väldigt prisvärt, friskt och fruktigt med smak av kiwi, krusbär och grapefrukt.





3 kommentarer:

  1. Till hur många personer är detta beräknat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. 2 personer. Har jag visst glömt nämna... Måate uppdatera :)

      Radera