fredag 11 april 2014

Kalventrecote med salviasmör och fräsch sallad med jordgubbar och fetaost

Idag bjuder köket på en riktigt sommarinspirerad rätt. De söta jordgubbarna gifter sig utmärkt med den salta fetaosten och pistagenötterna. Salladen passar alldeles utmärkt till alla typer av grillat. Prova gärna att göra det goda citron- och salviasmöret - kalv och salvia är en härlig och klassisk kombination. I glaset ett lite kryddigt och mustigt Côtes du Rhône-vin som fått många lovord den senaste tiden.


4 pers

4 bitar kalventrecote

Stek gärna köttet på grillpanna. Krydda med salt och peppar och låt vila i folie cirka 10 minuter före servering.

Citron- och salviasmör
100 gram rumsvarmt smör
Cirka 20 blad salvia
1 vitlöksklyfta
Skalet från 1 (ekologisk) citron
Ev ett par droppar citronsaft
Svartpeppar

Vispa gärna ihop ingredienserna till smöret med elvisp eller mixer så det blir fluffigt och finfördelat. Lägg upp på en bit plastfolie och rulla ihop till en rulle som läggs i frysen. Ta ut en stund innan servering och skär upp i fina skivor.

Jordsgubbs- och fetaostsallad
1 påse babyspenat
1 ask jordgubbar
1/2 rödlök
150 gram fetaost
1 avokado
1 stor näve hackade pistagenötter
Crema di Balsamico till servering

Vintips
Vi serverar ett härligt kryddigt och mustigt Côtes du Rhône-vin till denna rätt. Mont-Redon Réserve. Kryddig smak med inslag av fat, hallon, björnbär, örter och lakritsrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar