torsdag 13 juni 2013

Rabarber- och hallonpaj med vit choklad

Somriga och härliga smaker i denna sötsyrliga paj. Servera med en god vaniljglass eller en klick vipgrädde.



300 gram rabarber
200-300 gram hallon
1 msk potatismjöl
3 msk socker

150 gram smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
100 gram vit choklad
Citronmeliss

1. Skölj och skala rabarbern och skär i centimetertjocka bitar.
2. Lägg rabarber och hallon i en pajform.
3. Blanda potatismjöl och socker och strö över.
4. Nyp ihop smör, mjöl, socker och havregryn.
5. Hacka chokladen och vänd ner i blandningen.
6. Täck rabarber/hallon med smulet och grädda i 175 grader varm ugn cirka 25 minuter tills ytan fått fin färg.
7. Låt svalna och garnera med hallon och några citronmelissblad. Servera med glass eller vispgrädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar