måndag 6 augusti 2012

Morotssoppa

Det här receptet på krämig och smakrik morotssoppa kommer från vår vän Jocke som lagade till och bjöd på denna härliga rätt i vårt kök en kulen sommarkväll.


4 - 8 pers (8 pers förrätt)

4-5 morötter
1 gul lök
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
200 gram räkost
2 dl creme fraiche
Salt, peppar, cayennepeppar
Dill
Kräftstjärtar

1. Riv morötterna och hacka den gula löken.
2. Låt morötter och lök svettas i lite smör i en kastrull.
3. Häll på vatten, fiskbuljong och räkost. Låt småkoka i cirka 3 minuter.
4. Blanda i creme fraiche och hackad dill. Smaka av med kryddor.
5. Servera med kräftstjärtar och en dillvippa.

Vintips
Det är morötternas sötma som får avgöra vinvalet till denna soppa. Jag rekommenderar ett härligt Chenin Blanc-vin från Sydafrika, Rudera Chenin Blanc (106 kr), underbart fruktigt med inslag av gula plommon, smör, nötter och grapefrukt. Ett annat alternativ är Pepi Pinot Grigio från USA (99 kr).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar