söndag 28 december 2014

Glöggtilltugg: Pepparkakssticks med ädelostcreme

Pepparkakor med ädelost 2.0. Ibland känner man för att variera de traditionella pepparkakorna till glöggen men det är faktiskt inte helt lätt att hitta nya tilltugg som verkligen passar. Här är i alla fall en lite modernare variant.


Använd dig av din vanliga pepparkaksdeg eller köp färdig - hur smidigt som helst!

Knåda degen smidig och rulla sedan ut långa smala stänger som läggs på bakplåtspapper på en plåt. Försök rulla så tunna som möjligt utan att de spricker.
Grädda på 220 grader cirka 6-8 minuter, passa så de inte bränns.
Ta ut ur ugnen och skär genast i lagom långa längder.

Ädelostcreme
1 bit Kvibille Grädd Ädel
Cirka 1 dl creme fraiche

Mosa ädelosten med en gaffel och blanda i creme fraiche till lagom smak och konsistens.
Förvara kallt till det är dags att servera. 
Eventuellt kan man behöva blanda i lite mer creme fraiche för att få en lite mer dipp-vänlig konsistens vid serveringen.

Ställ gärna sticksen i glas, det ser trevligt ut. Låt gästerna dippa i den goda ädelost-röran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar