Har du inte testat att göra egna hamburgare på högrevsfärs är det hög tid! Det blir såå saftigt och gott. Köp ett gott surdegsbröd istället för traditionellt hamburgerbröd, massor av goda färska grönsaker och så en dijonsenapmajo - voilá hamburgare 2.0.
4 pers
800 gram högrevsfärs
1 ägg
salt, svartpeppar
Tillbehör
1 surdegslimpa
Romansallad
Gul lök
Tomater
Gurka
Cheddarost
Rädisor
Persilja
Dressing
Blanda ihop äkta majonäs (gärna Hellmans) med dijonsenap. Smaka av till lagom styrka och krydda med salt och peppar.
Eller gör din egen majonäs:
4 äggulor
2 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
4 dl majsolja
salt, peppar
Låt äggen bli rumsvarma. Knäck äggen och separera gulorna.
Lägg gulorna i en skål och klicka i senapen.
Häll i vitvinsvinäger.
Vispa och häll i oljan i en tunn stråle. Vispa hela tiden.
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg färsen i en skål. Knäck i ägget och arbeta in salt och peppar och blanda ihop till en jämn smet.
Dela i fyra delar och platta ut till runda hamburgare.
Skiva brödet och grilla på grilljärn.
Stek hamburgarna cirka 3 minuter per sida.
Bred dijonmajo på brödet. Lägg på sallad och tunt skivad lök.
Lägg på hamburgarna och bred ytterligare lite dijonmajo på.
Toppa med ost, tomat, gurka, rädisor och en kvist persilja.
Vill man lyxa till det ytterligare kan man även steka några skivor bacon eller pancetta och lägga på hamburgaren.
Vintips
Hade nöjet att testa Campos Goticos - ett galet prisvärt och gott spanskt vin gjort på 100% ekologiska Tempranillo-druvor. Gilla på det! Smakrikt och fruktigt med kryddiga toner, körsbär, plommon, kakao och härlig syra för 89 kronor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar