tisdag 17 maj 2011

Grillade fiskspett med romsås

Egengjorda fiskspett med god marinad och till det grillade grönsaker, färskpotatis och massor av smaskig romsås - hur gott är inte det på en skala...??




Fiskspett
Laxfilé färsk
Vit fast fisk, t ex marulk eller hälleflundra
Tigerräkor
Pilgrimsmusslor

Marinad
Olivolja av god kvalitet
Pressad citronsaft och ev skal av citron
Citronpeppar
Massor av Santa Maria Seafood & Fish

Grillade grönsaker
Några exempel som är goda att grilla:
Zuccini
Paprika (i olika färger)
Smålök
Grön sparris

Romsås
Creme fraiche
Hackad rödlök
Stenbits eller annan röd rom
En skvätt citronsaft
Flingsalt, svartpeppar
Dill

Låt fisken marinera minst en timme före grillningen.
Gör gärna romsåsen i god tid så den får "stå och gotta till sig"

Vintips
Till detta serverar vi ett gott och somrigt vitt vin, t ex en Chardonnay som passar fint ihop med laxen. Det passar faktiskt också utmärkt med ett gott, inte för sött, rosévin till denna mat.

En favorit i repris är italienska Albia från Barone Ricasoli som numera finns i beställningssortimentet på Systembolaget. Allt om Vin har precis utsett detta vin till Bästa köp: "Liten, mycket charmig och korrekt, klassiskt definierad rosédoft. Strålande frisk och fräscht elegant, lättsam smak". 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar