Nu mina vänner, bjuder jag på en otroligt god och krämig potatisgratäng med smak av fetaost! Supersmarrigt till en köttbit och till sommarens alla grillade rätter. Här får den sällskap av helstekt lamm-rostbiff och hemlagat vitlökssmör.
Vintips
Här tycker jag att man låta tillbehören styra. Till nötkött, lamm och grillat passar ett italienskt vin superbra. Vi provade med en Chianti och det är ju aldrig fel enligt mig! Eller varför inte en Côtes-du-Rhône som nedan (2011) Kryddig smak med inslag av fat, björnbär, vitpeppar, lagerblad, lakrits och kakao. Kostar 109 kronor.
4 pers
10 stora potatisar
2-3 vitlöksklyftor
1 paket fetaost, 150 gram
75 gram babyspenat
2 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
Riven gratängost
Salt, svartpeppar
1. Skala och skiva potatisen tunt.
2. Blanda potatis, smulad fetaost och babyspenat i en ugnsfast form.
3. Salta och peppra.
4. Blanda grädde, mjölk och pressad vitlök och slå över formen.
5. Toppa med riven ost.
6. Gratinera på 200-225 grader tills osten fått fin färg och potatisen är mjuk. Detta tar 45-60 minuter.
Här tycker jag att man låta tillbehören styra. Till nötkött, lamm och grillat passar ett italienskt vin superbra. Vi provade med en Chianti och det är ju aldrig fel enligt mig! Eller varför inte en Côtes-du-Rhône som nedan (2011) Kryddig smak med inslag av fat, björnbär, vitpeppar, lagerblad, lakrits och kakao. Kostar 109 kronor.
Klockrent. Côtes du Rhône, potatisgratäng och en köttbit... Jag blir hungrig!
SvaraRaderaTrevlig blogg dessutom.
//Roland