söndag 2 januari 2011

Pizza Bresaola

Fräsch hemgjord pizza med massor av gott pålägg. Och med den godaste tomatsåsen i Stada...



Pizzadeg
1 1/2 dl vatten
30 g jäst
2 msk matolja
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl

Godaste tomatsåsen
2 1/2 -3 dl krossade tomater med basilika
1 hackad gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
salt, peppar, oregano

Pålägg
2 dl riven ost
Mozzarella
Bresaola
Körsbärstomater
Ruccola
Olivolja

1. Ljumma vattnet och smula i jästen. Tillsätt olja och salt och största delen av mjölet och knåda ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk.

2. Fräs lök och vitlök i olja, blanda i tomatsås och puré. Låt koka en stund och tillsätt kryddor.

3. Kavla ut degen på bakplåt.

4. Fördela tomatsåsen på pizzorna och strö över riven ost.

5. Grädda i 250 gr tills den rivna osten fått fin färg.

6. Tag ut plåten och garnera med önskade ingredienser. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt och ev mer oregano.

Vintips
Ciacci Piccolomini d'Aragona 2006 från Montalcino
Beställt från Tryffelsvinet
Varmfruktigt och generöst vin som bjuder smak av solmogen frukt och mjuka, väl integrerade taniner. Typisk i både stil och smak där alla älskare av Toscana och Sangiovese-druvan får suverän valuta för pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar