tisdag 16 november 2010

Medelhavsfisk

Soltorkade tomater, vitlök och basilika blir riktigt gott och sätter extra piff på fisken.


4 pers

600 gram fiskfilé, t ex torsk
50 gram soltorkade tomater i olja
50 gram smör
4 färska tomater
2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
Flingsalt, svartpeppar

1. Salta och peppra filéerna och lägg över i en smord ugnsfast form.
2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med smör.
3. Klicka tomat- och smörblandningen över fisken.
4. Dela tomaterna och lägg bredvid fisken i formen.
5. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
6. Salta och peppra tomaterna och lägg på vitlöken.
7. Baka i ugnen på 225 grader 15-20 minuter.
8. Garnera med färska basilikablad.

Servera med kokt eller pressad potatis eller lättkokta grönsaker såsom haricotes vertes, broccoli, sojabönor.

Vintips
Testa gärna en Chardonnay till denna medelhavsfisk.
Penfolds Thomas Hyland är en serie viner i modern stil med mycket frukt och sparsmakad fatkaraktär, där respektive druvsort kommer väl till tals. Vinerna är framställda för att avnjutas unga, samtidigt som de tål att lagras flera år. Druvorna till Penfolds Thomas Hyland Chardonnay har hämtats från vingårdar i Adelaide Hills, Eden Valley och Fleurieu.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar