lördag 21 juli 2012

Ugnsbakad torskrygg med gott täcke

Torsken får ett läckert och smakrikt täcke bestående av Philiadelphia-ost, soltorkade tomater och salt kapris. Lättlagat och gott.

Färsk torskrygg
Philadelphiaost med gräslök/purjolök
Soltorkade tomater
Kapris

1. Lägg torskryggen i en smord ugnssäker form.
2. Bred på ett tjock lager Philadelphia-ost.
3. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg på.
4. Strö över kaprisen.
5. Baka i 175 grader varm ugn cirka 20 minuter.

Servera med (pressad) potatis och förslagsvis nykokt sparris.

Vintips
Det är gott att prova ett rött vin till denna rätt, varför inte en Pinot Noir. Vi testade med en Stodden Spätburgunder 2001 (som vi fått av kära mamma/pappa). Väldigt gott!

Det funkar såklart även med ett smakrikt och fruktigt vitt vin, t ex prisvärda Orballo Albarino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar