söndag 12 juli 2015

Smörstekta pilgrimsmusslor

Ibland är det enkla det godaste. Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök. I glaset smuttar vi på en frisk Chablis med inslag av gula päron, smör, äpplen och citrus.



2-3 pilgrimsmusslor per person
1-2 scharlottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
Bladpersilja
Flingsalt
Svartpepper

Ta bort den lilla muskeln på pilgrimsmusslan och torka försiktigt på papper så att de inte är för vattniga.
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek pilgrimsmusslan någon minut. Klicka därefter i mer smör och tillsätt löken så att denna får en gyllenbrun färg och musslan blir klar. Detta går snabbt så passa noga!
Lägg upp på tallrikar och skeda över smör och lök. Garnera med bladpersilja och njut!

Vintips
Här serverar vi gärna en frisk och nyanserad Chablis - Chablis Vielles Vignes (5595).
Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula päron, äpplen, smör, mineral och citron. En riktig favorit hos oss!
Här passar självklart också en frisk och krispig Sauvignon Blanc. Brochet Facile till exempel är mycket gott och prisvärt (2267).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar