torsdag 26 juni 2014

Fläderblomssaft

Det finns massor av recept på fläderblomssaft. Här är mitt, inspirerat av Monika Ahlberg.
Läskande gott en varm och solig dag eller som en somrig drink tillsammans med något gott bubbel, till exempel Prosecco.



Denna sats ger 2 1/2 liter saft

30 klasar flläderblommor
3 citroner, gärna ekologiska
1 1/2 kg socker
1 1/2 liter vatten
50 gram citronsyra 

Lägg blomklasarna i en stor bytta eller hink.
Skölj citronerna och skiva tunt. Lägg ovanpå fläderblommorna.
Koka upp vatten och rör i socker och citronsyra.
Häll den heta vätskan över blommor och citronskivor. 
Täck med ett lock och låt stå och dra i tre dagar.
Sila av och häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kyl.

Saften kan även frysas.




1 kommentar:

  1. Mysigt recept! Hemgjord fläderbärssaft är bland det godaste som finns. Har också många fina barndomsminnen där sån var inblandad. :)

    SvaraRadera