Spagetti, ungefär 500 gram
Tomatsås
3 vitlöksklyftor
6-8 mogna tomater, gärna kvisttomater
1 msk smör
1 tsk strösocker
Färsk oregano
1 tsk (vit) balsamvinäger
Flingsalt, nymalen svartpeppar
Till servering
Parmaskinka
Mozzarella
Parmesanost
Färsk basilika
1. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
2. Finhacka vitlök och grovhacka tomaterna.
3. Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk. Tillsätt socker och rör om.
4. Blanda ner tomater och bladen från oregano. Koka ihop i 5 minuter.
5. Smaka av med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
6. Häll upp pastan i tallrikar. Häll över tomatsåsen.
7. Skiva mozzarella och lägg ovanpå tomatsåsen.
8. Toppa med riven parmensanost och några basilikablad.
9. Lägg skivor av parmaskinka runt om.
Vintips
Nu är det dags att plocka fram en god italienare ur gömmorna igen! Masi Campifiore, Valpolicella Alligrini, Dolcetto Ca' du Rabaja.... Det finns så många goda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar