Läckra gratinerade havskräftor - här kommer mitt andra goda recept!
4 pers
8 stora eller 12 lite mindre kokta havskräftor
100 gram smör
4 msk hackad persilja
1/2 liten gul lök
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk citronsaft
Riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka persiljan och löken.
3. Arbeta ihop smör, persilja, lök, vinäger, vitlök, sambal oelek och citronsaft.
4. Halvera kräftorna på längden och ta bort tarm och magsäck.
5. Lägg kräftorna i en ugnssäker form och bred på örtsmöret. Toppa med den rivna osten.
7. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Servera gärna med citroner i klyftor, lite persilja och ett gott lantbaguette.
Vintips
Servera gärna med ditt favoritbubbel!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar