torsdag 10 februari 2011

Pizza med getost, valnötter och prosciutto

Nu ska ni få ännu ett recept på hemgjord, fräsch pizza med massor av gotti-gott på! Och med min världsbästa tomatsås som är ett måste. Uteslut prosciutton och ni har en smaskig veggie-pizza!



Pizzadeg
1 1/2 dl vatten
30 g jäst
2 msk matolja
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl

Godaste tomatsåsen
2 1/2 -3 dl krossade tomater med basilika
1 hackad gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
salt, peppar, oregano

Fyllning
Chevre - getost
Mozzarella
Färska champinjoner
Cocktailtomater
Prosciutto
Valnötter
Ruccola
Flytande honung
Flingsalt, svartpepper, orgeano


1. Ljumma vattnet och smula i jästen. Tillsätt olja och salt och största delen av mjölet och knåda ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk.

2. Fräs lök och vitlök i olja, blanda i tomatsås och puré. Låt koka en stund och tillsätt kryddor.

3. Kavla ut degen på bakplåt.

4. Fördela tomatsåsen på pizzorna.

5. Skiva champinjonerna och lägg på. Dela tomaterna och fördela över pizzan.

6. Smula över chevre och lägg på mozzarella i skivor.

7. Grädda i 250 grader tills osten fått fin färg.

8. Tag ut plåten och garnera med prosciutto och hackade valnötter. Ringla över lite honung och strö på flingsalt, svartpeppar oregano. Toppa med ruccola.

Vintips
Det finns ingen återvändo - nu är det dags att plocka fram en god italienare ur källaren igen! Masi Campifiore, Valpolicella Alligrini, Dolcetto Ca' du Rabaja.... Det finns så många goda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar