Lyxa till det med en riktigt chokladmaffig tårtbomb garnerad med dina favoritpraliner!
Botten
300 gram riven mandelmassa
3 ägg
1 apelsin, rivet skal och pressad saft
Glasyr
1/2 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad
Garnering
12 st chokladpraliner och/eller -tryffel
1. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad bakform (med hjärtform).
3. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter.
4. Låt kakan svalna något och lossa den sedan från formen.
5. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saften lättare ner.
6. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp sedan försiktigt upp den.
7. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält.
8. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan och låt stelna.
9. Garnera med dina favoritpraliner. Förvara svalt tills servering.
Varför inte ett glas bubbel därtill?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar