onsdag 2 februari 2011

Koka havskräftor

Att koka havskräftor är lätt som en plätt! Havskräftan är blekt rosa i skalet och behåller denna färg när den kokas. Beräkna 6-8 kräftor per person om ni ska ha det som ensamrätt. Servera gärna med rostat bröd, smör och dill.


4 pers
1 1/2 - 2 kg havskräftor
2-3 msk salt per liter vatten
2 msk socker
3 msk dillfrön

1. Skölj kräftorna i iskallt vatten.
2. Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt salt, socker och dillfrön.
3. Koka upp, rör om och koka en liten stund så att vattnet tar rejäl smak av dillen.
4. Lägg kräftorna i det kokande vattnet. Koka 2-3 minuter beroende på storlek.
5. Låt kräftorna ligga kvar i spadet. Det viktigt att de kyls ned snabbt så ställ gärna kastrullen i iskallt vatten som kan bytas några gånger När lagen är sval ställs kastrullen in i kylen tills det är dags att servera.

Vintips
Servera gärna med ert favorit-bubbel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar