6-8 pers
4 dl vispgrädde
4 dl mjölk
7 äggulor
Knappt 2 dl socker
1 vaniljstång
2 dl råsocker
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med resten av stången i en gryta. Tillsätt mjölken och låt koka upp.
2. Blanda i resten av ingredienserna och låt stå och dra ett tag så vaniljsmaken kommer fram.
3. Sila av och häll upp smeten i portionsformar.
4. Ställ formarna i vattenbad och baka av i ugnen på 125 grader tills smeten blir fast. Jag tippar att detta tar 45-60 minuter. Det viktiga är att se till att smeten stelnar ordentligt.
5. Låt smeten svalan och ställ sedan in i kylen tills servering.
6. Strö över råsocker och bränn av med en brännare tills ytan blivit vackert gyllene och krispig.
Detta är min absoluta favorit dessert.
SvaraRaderaTrevlig och snygg blogg
Hej! Vill bara uttrycka min beundran över din fantastiskt fina blogg. Enkel, vacker, inspirererande ...
SvaraRaderaElisabeth
Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir. Kul att kunna inspirera!
Radera