lördag 12 februari 2011

Förälskade kräftor

Det här är ett förenklat recept på klassikern Förälskade havskräftor. Svänger man snabbt ihop inför Valentine :-)

Bild lånad från Arla


4 port

200 gram kräftstjärtar
200 gram färska champinjoner
smör
2 dl crème fraiche
½ msk vitvinsvinäger
½ dl finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta 
1 tsk torkad dragon
½ dl hackad persilja
Flingsalt, svartpeppar
(1 msk konjak)

1. Skiva svampen och fräs den i smör i en stekpanna några minuter. 
2. Rör ner crème fraiche, vinäger, lök och örter. Koka ihop cirka 1 minut. 
3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt konjak. 
4. Rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli varmt, men koka ej. 
5. Servera med färsk pasta, körsbärstomater och sallad.



Vintips
Vi rekommenderar ett Chenin Blanc eller en Chardonnay till denna lite krämiga och smakrika pastarätt. Chenin Blanc är ett vin som passar till mycket. Det är till exempel utmärkt på en buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar