Denna marmelad blev såååå god! Du måste testa. Klicka på osten, på scones, på mackan.....
1 ½ kg persikor (med skal och kärna inräknat)
½ tsk vaniljpulver (funkar såklart med en vaniljstång också)
2 lime
1 kg syltsocker
Dela persikorna och tar bort kärnan. Behåll skalet på.
Skär i mindre bitar och lägg ner i en stor kastrull.
Blanda i vaniljpulver samt rivet skal och saft från limen.
Häll i syltsockret och blanda om.
Låt koka upp under omrörning till sockret smälter.
Sänk värmen och låt sjuda 15-20 minuter till persikobitarna blivit mjuka. Rör om lite då och då.
Marmeladen ska vara rinnig och kommer tjockna när den svalnat.
Häll upp på väl rengjorda burkar. Jag steriliserar dem genom att sätta in dem i 180 grader varm ugn cirka 30 min.
Marmeladen kan förvaras i skafferi tills du öppnat burken. Då ska den förvaras i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar