onsdag 13 juli 2022

Grillad marulk med Sandefjordsås

Sandefjordsås kan vara den absolut godast såsen i världen! Dessutom är en plättlätt att tillaga och med grillad marulk till blev den - jag finner inga ord - förutom MAGISK! I glaset en härlig Chardonnay.

Såsen passar till alla typer av fisk så det behöver såklart inte vara just marulk. Men hittar ni så testa.


Filéer av marulk
Salt, citronpeppar
Olja

Sandefjordsås 4 pers
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
100 gram smör
1 msk Dijonsenap
Saften av 1/2 citron och 1/2 lime
Salt
Peppar
Gräslök

Till servering; kokt eller ugnsrostad potatis, grillad sparris, vaxbönor....

Sås:
Blanda grädde och crème fraîche i en kastrull. Låt sjuda (ej koka) några minuter under omrörning.
Tärna smöret och blanda i efter hand och under fortsatt omrörning.
Tillsätt senap, citron- och limesaft samt smaka av med kryddorna.
Låt sjuda ytterligare en liten stund.
Klipp över rejält med gräslök.

Tips från Vincoachen
Denna kväll valde vi en Chardonnay 2019 från Lismore (Sydafrika). Så fint balanserad med fina citrus-, tropiska och fattoner. Inhandlat via Winefinder.se






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar