Ja, jag tycker faktiskt nästan det. Supergott både till kött, korv, fisk eller för all del som vegetarisk rätt på buffébordet. Denna går såklart att göra även på annan potatis senare men det är något alldeles speciellt med färskpotatisen!
4 pers
Cirka 1 kg färskpotatis
1/2 rödlök
1 par msk kapris
Dill
Gräslök
Dressing:
1 msk vitvinsvinäger
2-3 tsk Dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk rapsolja
1 msk vatten
Skala potatisen om det behövs.
Koka i lättsaltat vatten. Passa så de inte kokar för länge och går sönder.
Hacka rödlöken fint.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Dela potatisen och lägg i en skål. Blanda i rödlök, kapris och dill och gräslök.
Häll över dressingen och blanda runt så att all potatis får sås på sig.
Låt gärna potatissalladen stå och dra sig 1 timme innan servering för mesta möjliga smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar