måndag 18 juli 2022

Pasta med kantareller

Det är kantarelltider och då gör vi den här makalöst goda pastarätten. Smarrig middag på en halvtimme. I glaset blev det en Barbera men det går såklart lika bra med just ditt favoritvin!

Rätten går att göra även på annan svamp men hittar man kantareller så är det helt klart bäst.


4 pers

4 portioner pasta (jag använde Zeta Strozzapreti Casa di Luca som jag tycker passar perfekt)

500 gram kantareller (eller annan svamp)
2 1/2 dl grädde 
1/2 dl mjölk
1 msk kantarellfond
2 msk dijonsenap
Gräslök
Parmesan

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
Stek i smör och krydda med salt och peppar.
Tillsätt grädde, mjölk och kantarellfond. Låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt ev lite Maizena om du vill ha såsen tjockare.
Blanda i senapen och krydda med salt och peppar. Smaka av.
Häll av pastavattnet och rör ner pastan i svampsåsen och blanda om väl. 

Strössla över klippt gräslök.

Lägg upp i tallrikar och riv över rikligt parmesan.

Servera med ditt favoritvin till pasta!

Tips från Vincoachen
Vi slog till på en Barbera - Carlo Revello & Figilio Barbera d'Alba 2017 inköpt via Winefinder.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar