4 pers
Kycklingspett
8 kycklinglårfiléer
Grillolja
Garam Masala från Santa Maria (eller annan krydda man gillar)
Salt, peppar
Bulgursallad
4 portioner Bulgur med Vermicelli (rostade nudlar) Se bild nedan - finns på bl a ICA
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 röd paprika
Små tomater
Gurka
Selleri
Bladpersilja
Vitlökssås
1/2 burk creme fraiche
1 - 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1-2 vitlöksklyftor (pressade)
Pressad citron
Salt, peppar
Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt tills det är dags att servera.
Putsa kycklingen och skär i lagom stora bitar. Trä upp på spett.
Pensla med grillolja och krydda.
Grilla kycklingspetten ca 10-15 minuter totalt runt om tills de är genomstekta och har fin färg. Skär gärna i en bit och se så att det genomgrillade.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka den gula löken. Skär paprikan och sellerin i små tärningar.
Fräs hastigt upp gul lök, pressad vitlök, paprika och selleri lite olivolja.
Dela tomaterna i mindre bitar och skär gurkan i tärningar.
Blanda samma bulgur, de frästa grönsakerna och tillsätt tomat och gurka.
Strö över rikligt med bladpersilja.
Smaka av med salt och peppar.
Vintips
Vi tyckte att ett rosévin passade bra till denna rätt. Kan tipsa om Les Fumées Blances Rosé (22138) som alltid ligger på topplistan över populära roséviner. Bärig, mycket frisk smak med inslag av rabarber, örter, smultron och citrus.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar