söndag 11 april 2021

Ugnsbakad rödingfilé med så god romsås

Vi fick tag i finfin rödingfilé som vi ugnsbakade med citronpeppar. Till det en enkel men alltid lika god romsås, färsk sparris och kokt potatis. I glaset en fruktig Bourgogne Chardonnay.



4 pers

4 rödingfiléer á 150-200 gram per styck
Salt
Citronpeppar

Garnering: Dill, stenbitsrom

Sätt ugnen på 125 grader. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen.
Salta och peppra.
Ugnsbaka fisken tills den har en lätt rå kärna. Det tar cirka 15-20 min beroende på storlek. 

Romsås
2 dl creme fraiche
1 liten finhackad rödlök
1 burk stenbitsrom
Gräslök eller dill
Några stänk citronsaft
Salt, peppar

Rör ihop samtliga ingredienser till såsen och låt stå kallt till servering.

Servera rödingfiléerna med kokt färskpotatis, romsåsen och någon god grönsak, t ex sparris. Toppa gärna med en dillvippa och en klick rom.



Tips från Vincoachen
Servera gärna ett glas fruktig Bourgogne Chardonnay till denna rätt. 
Bourgogne Chardonnay J M Brocard, 2019 (76083). Fruktig, mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, smör, örter, päron och citron.




Clotilde Davenne Bourgogne Blanc, 2019 (5562). Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, citrus, bivax, mineral och örter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar