Grilltider och ramslökstider! Idag bjuder jag på en superenkel och god sås som passar både till kött och fisk. Gjord på ramslök såklart.
Denna gång grillade vi ryggbiff som vi skar i tunnare skivor och la på en bädd av sallad med bland annat halloumi, sojabönor, sockerärtor, sallad, tomater, sparris, paprika, purjo, pak choi - helt enkelt sådant som fanns i kylen. Ringlade lite balsamico över salladen.
4 pers
Cirka 20 blad ramslök (färsk eller fryst)
Cirka 1/2 dl olivolja
1 1/2 - 2 dl creme fraiche
Ett par droppar citronsaft
Flingsalt, svartpeppar
Mixa ramslök med oljan. Häll i lite olja i taget. Det ska bli som en pasta.
Droppa i lite citronsaft.
Blanda ramslökspastan med creme fraîche och krydda med salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar