Det här är en enkel och god fiskrätt som lagats många gånger i familjen. Någon började kalla den för Fina Fisken en gång i tiden och sedan dess så säger vi alltid det. Uppskattas av både barn och vuxna.
4 pers
600-700 gram torskfilé eller torskrygg
Salt
Citronpeppar
Citronpeppar
1 dl vatten
3 msk hummerfond
1 1/2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
3 tsk fransk senap
1 knippe dill
1 knippe gräslök
3 msk stenbitsrom
Skär torsken i bitar. Salta och peppra.
Blanda vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Koka ihop såsen och lägg därefter i fisken.
Sjud under lock 7-10 minuter tills fisken är vit och fast.
Hacka dill och gräslök och rör ner tillsammans med stenbitsrom. Funkar med frysta örter också.
Garnera gärna med lite mer rom och örter.
Servera med kokt potatis (gärna pressad) eller potatismos och någon grönsak, till exempel sparris eller broccoli.
Vintips
Varför inte testa Mulderbosch Chenin Blanc. Gott och klart prisvärt.
Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula plommon, honungsmelon, tropisk frukt och nötter.
En sval och lite syrlig Riesling är annars ett tips, där vinets syrlighet möter den milda såsen fint.
Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula plommon, honungsmelon, tropisk frukt och nötter.
En sval och lite syrlig Riesling är annars ett tips, där vinets syrlighet möter den milda såsen fint.
Å! Ska jag absolut testa!;)
SvaraRaderaKram
Adela