Det här är en superenkel vegetarisk pastarätt med riktigt härliga smaker. Burrata är ju den otroligt krämiga och goda favoritosten men det funkar även med buffelmozzarella. I glaset en ny favorit Chianti.
4 pers
Cirka 700 gram små söta och smakrika körsbärstomater (gärna Romantica)
3 vitlöksklyftor
1 burk marinerade kronärtskockor
2 bollar burrata (alt 2 buffelmozzarella)
Olivolja
Salt, svartpeppar
Basilika
Pasta (linguine)
Ev riven parmesan
Lägg tomaterna i en ugnssäker form.
Krossa vitlöksklyftorna mot skärbrädan med hjälp av bredsidan av en kniv. Ta bort skalet och placera i formen.
Tillsätt kronärtskockorna.
Häll över ett par matskedar av oljan från kronärtskockorna.
Salta och peppra och blanda om.
Baka i 225 grader varm ugn (gärna varmluft) tills tomaterna fått fin färg och mjuknat. Det tar 25-30 minuter.
Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara några matskedar pastavatten.
Blanda tomatblandningen med pastan och tillsätt det sparade pastavattnet för en krämig konsistens.
Toppa med burrata bruten i bitar och färsk basilika. Droppa gärna ett par droppar fin olivolja på burratan.
Dra ett par varv med pepparkvarnen över.
Servera gärna med lite parmesan.
Tips från Vincoachen
Vår nya favorit Chianti är Chiara Condello (91224). En fruktig och nyanserad Sangiovese. Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, choklad, basilika, pomerans, nötter och kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar