lördag 7 januari 2012

Päronflarne

Det doftar Frankrike om denna läckra dessert. Päron och pistagenötter gifter sig fint med mandelmassan. Att pensla desserter med sylt kan vi tacka fransoserna för - det ger en fruktig och härlig sötma. Servera genast efter att flarnet svalnat något så att frasigheten håller i sig.



4 pers

1 platta smördeg
2-3 päron
75-100 gram mandelmassa
2 msk råsocker
1 dl aprikosmarmelad
Pistagenötter

1. Tina smördegen och kavla ut på plåt med bakplåtspapper.
2. Skala päronen och skär i ganska tunna klyftor.
3. Smula eller riv mandelmassan över smördegen. Lägg på päronskivorna och strö över råsocker.
4. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna något.
5. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och pensla över päronen.
6. Hacka pistagenötterna grovt och strö över.

Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg!!!!
    Och en kvinna som skriver om vin, DET är inte så vanligt. Jättebra med en vinblogg med vin som inte är alldeles galet-dyra också.

    Den här smarriga efterrätten lät ju toppen, men här finns ju massor med goda saker. Måste läsa vidare...

    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera