4 pers
1 platta smördeg
2-3 päron
75-100 gram mandelmassa
2 msk råsocker
1 dl aprikosmarmelad
Pistagenötter
1. Tina smördegen och kavla ut på plåt med bakplåtspapper.
2. Skala päronen och skär i ganska tunna klyftor.
3. Smula eller riv mandelmassan över smördegen. Lägg på päronskivorna och strö över råsocker.
4. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna något.
5. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och pensla över päronen.
6. Hacka pistagenötterna grovt och strö över.
Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Vilken fin blogg!!!!
SvaraRaderaOch en kvinna som skriver om vin, DET är inte så vanligt. Jättebra med en vinblogg med vin som inte är alldeles galet-dyra också.
Den här smarriga efterrätten lät ju toppen, men här finns ju massor med goda saker. Måste läsa vidare...
Hälsningar från fröken Dill
Tack Fröken Dill!
SvaraRadera