tisdag 17 januari 2012

Mintchokladmousse med hallon

Lent, chokladigt, vackert och hur gott som helst. Det här blev bra! Att blanda i Kesella i smeten gör att den blir lite, lite syrlig och inte så mäktig.


4 pers

2 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl Kesella
150 gram mintchoklad
Garnering:
Riven vit choklad till garnering
Hallon
Citronmeliss

1. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.
2. Vispa grädden lagom fluffigt.
3. Vispa ägget i en skål och häll över den smälta chokladen.
4. Tillsätt Kesella och vänd försiktigt ned grädden med en slickepott.
5. Häll upp i glas och ställ kallt, minst 1 timme innan servering.

Vid serveringen river du lite vit choklad över moussen och toppar därefter med hallon och eventuellt lite citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar