4 pers
4 portioner torskrygg eller torskfilé
2 dl Creme Fraiche
2 dl vispgrädde
2 scharlottenlökar
1 paket bacon
1 dl riven ost
1 msk Dijonsenap
1 dl gräslök
Salt, svartpeppar
1. Salta och peppra torsken. Lägg i en ugnssäker form.
2. Finhacka scharlottenlöken. Hacka gräslöken.
3. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken tills den blir genomskinlig och mjuk.
4. Blanda Creme Fraiche, vispgrädde, gräslök och Dijonsenap.
5. Klipp ned baconet i blandningen. Tillsätt lök och krydda med salt och peppar.
6. Häll blandningen över fisken och strö sedan över den rivna osten.
7. Gratinera på 225 grader i cirka 20 minuter tills fisken är fast och rätten fått fin färg.
Servera med pressad potatis och en god sallad.
Vintips
En Chardonnay eller en Chenin Blanc passar finfint till denna fiskrätt.
mmm...så gott det såg ut och dessutom perfekt mat för en LCHF:are, tack för tipset :)
SvaraRaderaJimmie
VIlken god middag!! :)
SvaraRaderaHelt sagolikt gott!!!
SvaraRaderaSka testa receptet i helgen, återkommer med svar på resultatet;)
SvaraRaderaHei! Inspirert av din deilige rett laget jeg denne:
SvaraRaderahttp://hei-astrid.blogspot.no/2013/06/baked-cod-with-creme-fraiche-mustard.html
Takk for inspirasjonen! :-)
Hej Astrid, kul att du blev Inspirerad och att din torskrätt blev god!
RaderaHa det fint.
Tilda
Min far som är mycket sparsmakad med beröm gällande mat och inte drar sig för att tala om för ffa professionella kockar om de misslyckats (stegar gärna själv in i köket med tallriken i högsta hugg), gav mig beröm såväl under middagen som att ringa tillbaka nästa dag och säga att det var en MYCKET god rätt jag bjöd på.
SvaraRaderaSå, tack för
Stort tack för din feedback! Vad roligt att ni gillade denna rätt. Känn dig stolt som imponerat på din far <3
RaderaHa en fin dag!