Det är så enkelt att göra egen pesto och det smakar typ tusen gånger godare än den man köper färdig på burk. Här serverat med fylld pasta och rostade serrano-skivor och massa parmesan. Sååå gott!
4 pers
Pesto
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter + en näve till garnering
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pinjenötter + en näve till garnering
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1 1/2 dl olivolja
Salt, svartpeppar
Börja med att rosta pinjenötterna.
Mixa sedan samma alla ingredienserna till en slät pesto och smaka av med salt och peppar.
Pasta
Fylld pasta, t ex med pesto och burrata eller italienska ostar
6 skivor Serranoskinka
En näve rostade pinjenötter
Riven parmesan
Ett par blad basilika
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Rosta Serranoskinkan i torr het stekpanna och lägg mellan hushållspapper till det är dags att lägga upp.
Riv parmesan.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar.
Skeda över pesto.
Bryt skinkan i mindre bitar och lägg på.
Strössla över pinjenötter och parmesan.
Dra ett par varv med pepparkvarnen.
Garnera med ett par blad basilika.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar