Detta måste ni testa! Så himla gott och fräscht. En ny favorit i köket!
4 pers
8 kycklinglårfiléer
3 msk vetemjöl
300 gram spetskål
2 salladslökar
1 röd chili
Salta jordnötter
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
Sriracha-sås
3 msk japansk soja
Knappt 1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
Till servering; Basmati eller Jasminris
Skär salladslöken i tunna skivor.
Finhacka chili.
Blanda salladslök, chili och jordnötter i en skål.
Strimla spetskål och stek i lite olivolja på medelhög värme till den känns mjuk, cirka 2-3 min.
Salta lätt och ställ åt sidan.
Skär kycklingen i strimlor och blanda med vetemjöl i en skål.
Stek under omrörning tills den är brynt och nästan färdig. Krydda med lite salt och ställ åt sidan.
Hetta upp lite olivolja i stekpannan och fräs ingefära och vitlök.
Rör i soja, honung, vatten, salt och socker. Blanda i Sriracha, cirka 1 tsk men smaka av - den är stark!
Blanda i kyckling och spetskål och sjud tills såsen tjocknat en aning och kycklingen är klar.
Lägg upp ris i skålar eller djupa tallrikar.
Häll över kycklingblandningen.
Toppa med chili- och jordnötsblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar