torsdag 17 augusti 2023

Sötstark kyckling med chili- och jordnötstopping

Detta måste ni testa! Så himla gott och fräscht. En ny favorit i köket! 



4 pers

8 kycklinglårfiléer
3 msk vetemjöl

300 gram spetskål
2 salladslökar
1 röd chili
Salta jordnötter
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
Sriracha-sås
3 msk japansk soja
Knappt 1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker

Till servering; Basmati eller Jasminris

Skär salladslöken i tunna skivor.
Finhacka chili.
Blanda salladslök, chili och jordnötter i en skål.

Strimla spetskål och stek i lite olivolja på medelhög värme till den känns mjuk, cirka 2-3 min. 
Salta lätt och ställ åt sidan.

Skär kycklingen i strimlor och blanda med vetemjöl i en skål.
Stek under omrörning tills den är brynt och nästan färdig. Krydda med lite salt och ställ åt sidan.

Hetta upp lite olivolja i stekpannan och fräs ingefära och vitlök. 
Rör i soja, honung, vatten, salt och socker. Blanda i Sriracha, cirka 1 tsk men smaka av - den är stark!
Blanda i kyckling och spetskål och sjud tills såsen tjocknat en aning och kycklingen är klar.

Lägg upp ris i skålar eller djupa tallrikar. 
Häll över kycklingblandningen. 
Toppa med chili- och jordnötsblandningen. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar