Syrlig rabarber och söta jordgubbar smaksatt med lite kanel döljer sig under det knäckiga täcket på denna smarriga paj. Servera gärna ljummen med en kula vaniljglass eller en god vaniljsås.
Cirka 6 portioner
400 gram rabarber
10-12 jordgubbar
1 msk potatismjöl
1 1/2 tsk kanel
4 msk socker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 gram smör
1 msk rörsocker
Till servering: Vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.
Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar.
Halvera eller kvarta jordgubbar beroende på hur stora de är.
Lägg rabarber och jordgubbar i en pajform.
Blanda potatismjöl, kanel och socker i en skål och strö sedan över rabarber och jordgubbar.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en skål. Klicka i smöret i tärningar.
Arbeta ihop degen så den går ihop. Gärna med fingrarna även om det är kladdigt.
Fördela ut degen över rabarbern. Ta ganska små bitar så det fördelas jämt.
Strö över rörsockret för en extra krispig yta.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar