onsdag 21 juli 2021

Limekyckling med cashewnötter

Kyckling och cashewnötter är alltid en god kombo. Här tillsammans med lime och fräscha grönsaker. I glaset en torr och frisk rosé.


4 pers

Kyckling
600 gram kyckling(lår)filé
1 lime
1 msk japansk soja
1 msk flytande honung
1/2 krm cayennepeppar
Salt

Grönsaker
2 gula lökar
2-3 morötter
1 pak choy
1 paprika
2 klyftor vitlök
Olivolja
Salt, peppar
100 cashewnötter

Till servering
Ris, couscous eller gryn
Lime
Bladpersilja

Skölj och riv limeskalet. Blanda med saft av limen, soja, honung och kryddor.
Putsa kycklingen och halvera eventuellt filéerna.
Vänd runt kycklingen i lime-blandningen och stek därefter i olivolja så att den får en fin yta.
Låt gå klart i ugnen på 225 grader. Om man vill kan man självklart steka klart i stekpanna också.

Klyfta löken.
Skär morötterna i slantar.
Strimla pak choy och paprika.
Hetta upp olja i en stekpanna och pressa i vitlök.
Fräs grönsakerna på medelhög värme ett par minuter.
Krydda med salt och svartpeppar.

Lägg upp ris, kyckling och grönsaker på tallriken. Strössla över cashewnötter och bladpersilja och servera med en limeklyfta att pressa över.


Tips från Vincoachen
Det finns många trevliga roséviner och ett vi ofta återkommer till är Madame Cuvée Rosé (2203). Vinet har en laxrosa färg och stoppar man ned näsan känner man tydligt doften av persika, grapefrukt och gröna äpplen. Smak av röda bär och grapefrukt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar