Bjud på en krämig och smakrik indisk kycklinggryta vetja! Servera med en fräsch asiatisk sallad och jasminris om man vill göra det hela lite mer mättande. Baskryddan i denna rätt är Santa Marias nyhet Indian Mango Curry.
4 pers
Currykyckling
600 gram kyckling (lår)filé
2 små gula lökar
2-3 salladslökar (alt 1(2 purjolök)
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 msk Santa Maria Indian Mango Curry
2 dl vatten + 2 msk kycklingfond
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 mogna tomater
Salt
Tillbehör: kokt jasminris
Putsa kycklingen och skär i kuber.
Finhacka lök och vitlök och skär salladslöken i strimlor.
Fräs lökhacket i olja tills löken mjuknar.
Blanda i Mango Curry och stek vidare ungefär 1 minut.
Häll på kycklingbuljong och grädde och låt koka upp.
Blanda i kycklingen och låt småputtra cirka 25-30 minuter.
Tillsätt crème fraîche och låt koka upp igen.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär i mindre bitar och blanda i grytan.
Asiatisk sallad
1-2 pak choi
50 gram babyspenat
50 gram ruccola
2 salladslökar
1/2 gurka
2-3 morötter
1 näve osaltade jordnötter eller cashewnötter
Dressing
2 msk soja
1 msk citronsaft
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 chili
1/2 rödlök
Ev koriander
Rosta nötterna i en torr het panna tills de får fin färg och börjar dofta. Hacka i mindre bitar.
Skär pak choi i strimlor.
Strimla salladslök.
Skär morötter och gurka i tunna stavar.
Finhacka rödlöken.
Finhacka chili
Blanda pak choi, salladslök, gurka och morötter i en skål.
Vänd ner babyspenat och ruccola.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.
Strö till sist över de hackade nötterna.
4 pers
Currykyckling
600 gram kyckling (lår)filé
2 små gula lökar
2-3 salladslökar (alt 1(2 purjolök)
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 msk Santa Maria Indian Mango Curry
2 dl vatten + 2 msk kycklingfond
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 mogna tomater
Salt
Tillbehör: kokt jasminris
Putsa kycklingen och skär i kuber.
Finhacka lök och vitlök och skär salladslöken i strimlor.
Fräs lökhacket i olja tills löken mjuknar.
Blanda i Mango Curry och stek vidare ungefär 1 minut.
Häll på kycklingbuljong och grädde och låt koka upp.
Blanda i kycklingen och låt småputtra cirka 25-30 minuter.
Tillsätt crème fraîche och låt koka upp igen.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär i mindre bitar och blanda i grytan.
Asiatisk sallad
1-2 pak choi
50 gram babyspenat
50 gram ruccola
2 salladslökar
1/2 gurka
2-3 morötter
1 näve osaltade jordnötter eller cashewnötter
Dressing
2 msk soja
1 msk citronsaft
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 chili
1/2 rödlök
Ev koriander
Rosta nötterna i en torr het panna tills de får fin färg och börjar dofta. Hacka i mindre bitar.
Skär pak choi i strimlor.
Strimla salladslök.
Skär morötter och gurka i tunna stavar.
Finhacka rödlöken.
Finhacka chili
Blanda pak choi, salladslök, gurka och morötter i en skål.
Vänd ner babyspenat och ruccola.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.
Strö till sist över de hackade nötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar