måndag 9 mars 2020

Rotfruktspytt med halloumi och senapscreme

Halloumi som är salt och "gnisslig" passar perfekt ihop med de milda smakerna i rotfruktspytten och som pricken över i serverar vi denna med en senapscreme med sting.


4 pers

Pytt
2 paket halloumi
4 stora potatisar
3 morötter
1 kålrot
2 palsternackor
1/2 blomkålshuvud
1/2 rotselleri
1 gul lök
Bladspenat

Senapscreme
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk socker
1 1/2 msk Dijonsenap
2 msk Colmans senapspulver
Salt, svartpeppar

Vispa grädden tillsammans med sockret.
Blanda i senap och vispa snabbt ihop. Smaka av med salt och peppar.
Förvara svalt tills det är dags att servera.

Skala och tärna alla rotfrukterna. Försök få ungefär lika stora bitar.
Lägg dem i en kastrull med lättsaltat vatten och förväll dem i cirka 5 minuter. Detta moment kan man hoppa över men då tar det lite längre tid att steka allt.

Skala och finhacka löken. Fräs i smör i en stekpanna tills den blir mjuk och glansig.
Stek rotfrukterna efter hand eller kör med dubbla stekpannor!
Krydda med salt och peppar.
Vänd ner bladspenat.

Skär osten i skivor och stek tills den fått fin färg.

Fördela pytten på tallrikar och toppa med ost och senapscreme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar