Nu kör vi lite asiatiskt igen! En supergod, billig och lättlagad rätt som vi definitivt kommer att göra många gånger. Vi gjorde den på blandfärs men det går självklart att välja annan färs om man föredrar det.
4 pers
500 gram fläskfärs eller annan färs
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1 kruka koriander eller bladpersilja
3 msk japansk soja
2 msk olivolja
2 msk honung
1-2 lime
1 rödlök
1 Pak Choi
15 torkade limeblad (hittas oftast på frukt- och gröntavdelningen eller asiatiska hyllan
Nudlar - jag använde vetenudlar men det går bra med dina egna favoriter
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spola av i kallt vatten, klipp i mindre bitar och ställ åt sidan.
Grovhacka chili, 2 vitlöksklyftor och koriander eller bladpersilja. Lägg i en skål eller mixer.
Blanda i soja, olja, honung och pressa i lime.
Mixa med hjälp av stavmixer eller annan mixer till en dressing.
Dela Pak choi i strimlor. Strimla rödlöken.
Mortla eller smula sönder lime-bladen, ta lite i taget så går det lättare.
Stek färsen i olja i en stekpanna. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt sedan de mortlade lime-bladen.
Låt fräsa cirka 4-5 minuter och krydda med salt och peppar. Blanda i rödlök och pak choi och låt steka med en liten stund så de bara blir varma och mjuka.
Blanda ihop nudlar och färsröran. Häll över dressingen. Lägg gärna upp på ett stort serveringsfat, det ser trevlig ut!
Vill man ha en hetare rätt så kan man tillsätta chili-flakes. Smaka av och prova dig fram!
Har du något vintips till denna rätt?
SvaraRaderaVi brukar dricka en Pinot Noir till denna rätt.
SvaraRadera