4 pers
2 gelatinblad
Cirka 200 gram jordgubbar
1 lime
1 krm vaniljpulver
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten medan du förbereder resten.
Rensa jordgubbarna.
Riv limeskalet.
Mixa jordgubbar, saft och skal av lime och vaniljpulver.
Blanda jordgubbsmix, grädde och socker i en kastrull. Värm precis tills det börjar bubbla.
Ta kastrullen från plattan, krama ur gelatinbladen och blanda ned i gräddblandningen. Se till så att allt verkligen smälter och rör om ordentligt.
Fördela i glas och ställ i kylan minst 4 timmar.
Dekorera med skivade jordgubbar och något grönt. Jag använde ananassaliva men det går bra med citronmeliss etc också. En ätbar blomma (pensée) blir pricken över i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar