lördag 1 februari 2020

Hummer med vitlöksbröd och en Crémant

Gårdagens middag blev en halv hummer, ljuvligt doftande vitlöksbröd och till det drack vi en Crémant de Loire. Ett trevligt mousserande vitt vin som ett alternativ när man kanske inte korkar upp en dyr champagne men ändå vill ha de festliga bubblorna. Lite kuriosa; företaget som tillverkar denna Crémant ägs av champagnehuset Bollinger. Tillverkat enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska.


Vitlöksbröd

4 pers

En baguette
75 gram smör
2 klyftor vitlök
Ett par droppar citron
Persilja
Flingsalt

Skär baguetten i lite sneda skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Blanda samman rumsvarmt smör med pressad vitlök och hackad persilja.
Droppa i lite citron som ger en frisk smak och avsluta med flingsalt.
Bred vitlökssmöret på baguetteskivorna.
Rosta i ugn på 200 grader cirka 5-10 minuter.
Njut!

Vintips
Som sagt, en Crémant kan vara ett festligt alternativ till champagne och ett hett tips är då Langlois (7404) Crémant de Loire Brut.
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, honung och grapefrukt. Pris 149 kr.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar