Nu ska ni få recept på ett perfekt tillbehör till grillat. Man kan såklart även ha det som en vegetarisk ensamrätt. Blev bjuden på detta förra veckan och experimenterade mig fram till min variant.
4 pers
1-2 sötpotatis beroende på storlek och andra tillbehör
Olivolja
3-4 tomater
1 fetaost
1-2 msk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan
Flingsalt
Svartpeppar
Skala sötpotatisen och dela den i cirka en halv centimeter tjocka skivor.
Lägg på en bakplåtsklädd plåt och pensla ovansidan med olivolja.
Sätt in i 200 grader varm ugn 15 minuter.
Under tiden gör du fetaoströran:
Hacka tomaterna och gröp ur kärnorna. Lägg i en skål.
Smula i fetaosten. Rör i creme fraiche så det binder ihop.
Press i vitlök.
Repa timjan och blanda i röran.
Smaksätt med salt och peppar.
Ta ut plåten efter 15 minuter. Vänd på skivorna.
Lägg på fetaoströran och baka klart i ugnen, cirka 15 minuter tills röran fått fin färg.
Garnera gärna med lite extra timjan.
4 pers
1-2 sötpotatis beroende på storlek och andra tillbehör
Olivolja
3-4 tomater
1 fetaost
1-2 msk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan
Flingsalt
Svartpeppar
Skala sötpotatisen och dela den i cirka en halv centimeter tjocka skivor.
Lägg på en bakplåtsklädd plåt och pensla ovansidan med olivolja.
Sätt in i 200 grader varm ugn 15 minuter.
Under tiden gör du fetaoströran:
Hacka tomaterna och gröp ur kärnorna. Lägg i en skål.
Smula i fetaosten. Rör i creme fraiche så det binder ihop.
Press i vitlök.
Repa timjan och blanda i röran.
Smaksätt med salt och peppar.
Ta ut plåten efter 15 minuter. Vänd på skivorna.
Lägg på fetaoströran och baka klart i ugnen, cirka 15 minuter tills röran fått fin färg.
Garnera gärna med lite extra timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar