Vem gillar inte en härligt doftande gryta med mör kyckling!?
4 pers:
500 gram kyckling (lår) filé
salt, svartpeppar
150 gram bacon
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 gram (skogs)champinjoner
3 dl rött vin
1 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök
1 msk soja
3 lagerblad
1 knippe färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
Putsa kycklingen och dela i lite större bitar. Krydda med salt och peppar.
Hacka lök och vitlök och slanta purjolöken.
Dela svampen i halvor eller fjärdedelar.
Börja med att steka bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs lök, purjo och svamp.
Bryn kycklingen och lägg över i en gryta.
Häll på vin och vatten.
Tillsätt fond, soja, lagerblad och timjan. Låt koka i cirka 5 minuter under lock.
Klipp i bacon och tillsätt lök, purjo och svamp. Låt koka ytterligare 5 minuter.
Toppa ev med lite färsk timjan.
Servera med t ex mandelpotatis eller mos
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar