lördag 8 januari 2022

Bakad varm brietårta

Det här är ju bara så gott! Ugnsbakad brie med nötter och honung som toppas med syrliga granatäpplekärnor. Bred den krämiga varma osten på goda kex och bara NJUT!


1 brie-tårta
Blandade nötter (jag använde pistagenötter, hasselnötter och valnötter)
Flytande honung
Torkade tranbär (funkar med annan torkad frukt också, ex aprikoser)
Färsk rosmarin
Topping: Granatäpplekärnor
Till servering: Kex och/eller pepparkakor

Lägg brietårtan i en ugnssäker form.
Strössla över rikligt med nötter och tranbär.
Ringla över honung och toppa med några kvistar rosmarin.
Baka i 200 grader varm ugn cirka 10 minuter tills osten blir krämig och fin.
Toppa med granatäpplekärnor och servera genast med olika sorters kex eller pepparkakor.




2 kommentarer:

  1. Tack snälla du för receptet, så otroligt gott, hade turen och få tag i en liten ost, lagom till gubben och mej, ska göra om det nästa helg igen, tack för alla fina recept ��

    SvaraRadera
  2. Åh vad roligt att höra! Visst är det gott. Perfekt med en liten ost för två :-)

    SvaraRadera