torsdag 6 januari 2022

Räktacos

Gillar ni fisk-tacos? Ja, då kan jag nästan lova att ni kommer att ÄLSKA dessa räk-tacos! Krispigt, syrligt, salt, sött - så härliga smaker. Man kan såklart ha vilka tillbehör man vill men här kommer några tips.
I glaset en prisvärd och god vit Blend.


4 pers

Räkor
24-36 MCS-märkta frysta Vannamei-räkor
2 dl vetemjöl
3 dl panko
2 ägg
5 dl frityrolja

Mangosalsa
2 färska (eller 1 paket fryst) mango
1/2 röd chili
1/2 lime eller motsvarande limesaft på flaska
(Färsk koriander)
Salt

Guacamole
2-3 mogna avokado
2 msk limesaft
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl creme fraiche (kan uteslutas)
Salt, peppar

Tillbehör
Små mjuka tortillabröd
Sallad
Sriracha-majonnäs (jag köper färdig)

Tina räkorna och skala av stjärten. Lägg på hushållspapper och torka av dem.
Häll upp mjöl, uppvispat ägg och panko i tre olika djupa tallrikar.
Doppa räkorna först i vetemjöl. sedan ägg och sist panko.

Häll oljan i en kastrull och hetta upp den till 170 grader. Fritera räkorna tills de blir gyllene, det tar cirka 2 minuter. Lägg dem i en skål eller ugnssäker form och salta ganska rikligt.

Ett tips är att sätta ugnen på 60 grader varmluft och förvara de räkor ni inte äter i första svepet där så håller de sig varma och krispiga.

Servera med varma tortillabröd.




Tips från Vincoachen
Tipsar om en riktigt prisvärd och trevlig vit Blend; Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade (20035). Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, persika, gröna äpplen och lime.


En frisk Sauvignon Blanc eller en Chardonnay skulle säkert också passa hur bra som helst till denna rätt. Det får vi prova nästa gång. För det blir definitivt fler gånger vi gör denna rätt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar