onsdag 10 november 2021

Smarrig pasta med vamp och grädde

Ni måste testa denna pastarätt med svamp i en gräddig sås med smak av senap. Smarrig middag på en halvtimme. I glaset blev det en Barbera men det går såklart lika bra med just ditt favoritvin!


4 pers

4 portioner pasta (jag använde Zeta Strozzapreti Casa di Luca som jag tycker passar perfekt)

500 gram blandad svamp (här skogschampinjoner och kantareller)
2 1/2 dl grädde 
1/2 dl mjölk
1 msk kantarellfond
2 msk dijonsenap
Gräslök
Parmesan
Ev ärtskott att garnera med

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Ansa svampen och skär den i mindre bitar.
Stek i smör och krydda med salt och peppar.
Tillsätt grädde, mjölk och kantarellfond. Låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt ev lite Maizena om du vill ha såsen tjockare.
Häll av pastavattnet och rör ner i svampsåsen och blanda om väl. 
Krydda med salt och peppar och smaka av.
Strössla över klippt gräslök.

Lägg upp i tallrikar och riv över parmesan och garnera ev med ärtskott.

Servera med ditt favoritvin till pasta!

Tips från Vincoachen
Vi slog till på en Barbera - Carlo Revello & Figilio Barbera d'Alba 2017 inköpt via Winefinder.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar